ΔΙΑΡΚΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2013 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2012 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2011

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2010

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2009 

Eιδήσεις για το σκάκι του "Ζήνωνα" το έτος 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙA ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ όλη τη σχολική χρονιά και είναι προσφορά του δήμου Γλυφάδας. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ. Μιά φορά το χρόνο γίνονται οι Μαθητικοί Αγώνες Γλυφάδας. Το 2012 έγιναν για 24η συνεχή χρονιά. Το 2013 θα γίνουν για 25η συνεχή χρονιά (είναι μια σταθερή παράδοση).

Το πρωτάθλημα Α' εθνικής σκάκι 2011 διεξήχθη στην Eρέτρια Εύβοιας 3/7ου - 8/7ου, με συμμετοχή του "Ζήνωνα" Γλυφάδας. Ο "Ζήνωνας" κατέλαβε την 26η θέση σε 34 ομάδες. Οι 20 πρώτες ομάδες παρέμειναν στην Α' εθνική κατηγορία. Oι καλύτεροι του "Ζήνωνα" σε απόδοση σε αυτούς τους αγώνες ήσαν : Γρηγόρης Δρακουλάκος 6.5 /7, Νατάσα Φαρμάκη 5/7, Κώστας Κόρδης 4.5 /6

 

 

Στο γκρουπ β' πρώτος στα παιδιά κάτω των 14 χρόνων στο "Όπεν τουρνουά Νίκαιας" (Ιούνιος 2011) ήταν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος του "Ζήνωνα"..

Οι 23οι Μαθητικοί Αγώνες Σκάκι Γλυφάδας διεξήχθηκαν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 στο 8ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας με συμμετοχή 80 παιδιών.

 

Την τελετή των απονομών τίμησαν η αείμνηστη κ. Φρειδερίκη Μαλάμη, αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας, η κ. Αργυροπούλου, αρμόδια για το Πολιτιστικό τμήμα του ΚΑΠΠΑ Γλυφάδας και ο διευθυντής του σχολείου.

Στα παιδιά των νηπιαγωγείων πρώτευσαν: Μπούτου Μυρσίνη, Τζανέτος Γιάννης, Τζάμος Χρήστος. Στην α' δημοτικού πρώτευσαν : Φυτά Άρτεμη, Αποστολοπούλου Δέσποινα, Κονδίλης Έκτορ. Στη β' δημοτικού πρώτευσαν : Παπαργύρης Σωκράτης, Τσέβης Κων/νος, Νίκας Αλέξανδρος. Στη γ' δημοτικού πρώτευσαν : Ζαχαράτος Ανδρέας, Μπούτος Ηλίας, Φυτάς Κοσμάς.

Στη δ' δημοτικού πρώτευσαν: Γεροντής Νικόλαος, Χατζής Νικόλαος, Βασιλείου Δημήτριος. Στην ε' δημοτικού: Δρακουλάκος Γρηγόρης, Βαληνδράς Σταύρος, Παπαδόπουλος Γεώργιος. Στη στ' δημοτικού : Βαληνδράς Βασίλειος, Φωτόπουλος Σταύρος, Βασιλείου Κωνσταντίνος.

Πρώτο σχολείο το 14ο δημοτικό Γλυφάδας, δεύτερο το 8ο Γλυφάδας και τρίτο το 5ο δημοτικό Γλυφάδας.

 

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί σκάκι 2011 στην Ερέτρια Εύβοιας.

 

 

Ο νεαρός ΙΜ Ravindran Shanmugam αντιμετώπισε την Τρίτη 19/4ου/2011 σε σιμουλτανέ σκάκι τους νέους του "Ζήνωνα".

Έγιναν δύο "εσωτερικοί" φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου 5Χ5 την περίοδο των διακοπών του Πάσχα 2011 στο "Ζήνωνα". Βλέπετε τη "σύνθεση" στο 2ο ματς.

Δείτε τα αποτελέσματα στο Kύπελλο παίδων Αττικής κάτω των 14 χρόνων έτους 2011 και στο Κύπελλο παμπαίδων κάτω των 10 χρόνων έτους 2011.

Τα τρία πρώτα δημοτικά σχολεία στο σκάκι του Νότιου Τομέα Αθήνας στους μαθητικούς περιφεριακούς αγώνες Νότιας Αττικής 2011. Στην τρίτη φωτογραφία (πρόκριση στα τελικά της Ατικής, όπου πήρε τη 12η θέση) είναι η νεανική ομάδα του 14ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας.

Ακολουθούν και φωτογραφίες από την Προκριματική Φάση των μαθητικών ατομικών αγώνων Νότιας Αθήνας.

 

Ο "Ζήνων" αγωνίστηκε στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής σκάκι Αττικής 2011. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα. Μετά από τα αποτελέσματα του Προκριματικού Ομίλου, οι ομάδες σκάκι των σωματείων : ΣΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ και ΑΟ ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ανήλθαν στην Α' Εθνική κατηγορία σκάκι Ελλάδας 2011.

Οι δύο εικόνες είναι από τον εορτασμό ανόδου κατηγορίας του "Ζήνωνα" και από κοπή πίτας, που έγινε στο χώρο του συλλόγου στις 27-2ου (το απόγευμα, μετά τον τελευταίο 7ο γύρο των αγώνων).

 

O "Ζήνωνας" στο Λονδίνο.

Ο σκακιστής του "Ζήνωνα" Θανάσης Τσάνας συμμετείχε με επιτυχία στο παραδοσιακό ματς με το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, που γίνεται στο σκάκι.

4.5 - 3.5 κέρδισε το 2011 η Οξφόρδη το "πανεπιστημιακό ματς σκάκι Οξφόρδης- Κέμπριτζ" το Λονδίνο. Η παρτίδα του σκακιστή του "Ζήνωνα" Θανάση Τσάνα πήρε το βραβείο της καλύτερης παρτίδας του ματς. 4.5 - 3.5 κέρδισε το 2011 η Οξφόρδη το "πανεπιστημιακό ματς σκάκι Οξφόρδης- Κέμπριτζ" το Λονδίνο. Η παρτίδα του σκακιστή του "Ζήνωνα" Θανάση Τσάνα πήρε το βραβείο της καλύτερης παρτίδας του ματς. Ο Θανάσης αγωνίστηκε και το 2012 και έφτασε το ρεκόρ τεσσάρων συμμετοχών χωρίς να χάσει καμία φορά! Ο Θανάσης πλέον αποφοίτησε . Συγχαρητήρια Θανάση για το διδακτορικό. Ο Θανάσης Τσάνας μεταδιδακτορικός ερευνητής.

Η φωτογραφία είναι από το χώρο των αγώνων. Ο Θανάσης Τσάνας (δεξιά) με τα μέλη του "Ζήνωνα" Βαγγέλη Ξαξίρη και Μισέλ Σαμάς, που πήγαν να συμπαρασταθούν.

 

 

Στο τουρνουά σκάκι του ΣΟ Περιστερίου 2011 πρώτευσε ο Αλ. Γρηγοριάδης. Ο Γρηγόρης Δρακουλάκος πρώτος στα παιδιά κάτω των 12 χρόνων και ο Ηλίας Ροϊνός ισόβαθμος στην πρώτη θέση στα παιδιά κάτω των 14 χρόνων.

Η μικρή ομάδα του "Ζήνωνα" έλαβε μέρος στο Πρωτάθλημα 2011 κάτω των 8 ετών ΕΣΣΝΑ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ" ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 65 ΠΑΙΚΤΩΝ.. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησε ο Κώστας Κόρδης και η Γεωργιανή Ίνκα Χουρτσίλαβα, με τον Κόρδη πρώτο στα κριτήρια ισοβαθμίας. Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν ο Πολωνός Σιεντσέβσκι και ο Αλέξανδρος Κωστούρος με τον Πολωνό τρίτο στα κριτήρια ισοβαθμίας. Πρώτοι παίδες οι Γρηγόρης Δρακουλάκος(-18) , Βλάσσης Καραθανάσης(-14) και Βασίλης Παπακώστας(-10). Πρώτη γυναίκα η Βιργινία Ψωμά, πρώτη νεάνιδα η Φωτεινή Παπαγεωργίου, πρώτος βετεράνος ο Χαράλαμπος Μουρατίδης.

 

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (ΑΝΗΜΕΡΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ) ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ από παρτίδες ΚΑΙ Solving Show ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ) ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ). Διακρίθηκε ο Κώστας Κόρδης, ο Στέλιος Ψάρας, ο Ανδρέας Λαγγούσης και από τα παιδιά οι : Γρηγόρης Δρακουλάκος και Κων/νος Ζερβός.

Η ομάδα παίδων του Ζήνωνα αγωνίσθηκε στο final-8 παίδων Αττικής 2011 και κατέλαβε την 6η θέση στην Αττική. Ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό "Κύπελλο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ" 2011 της ΕΣΣΝΑ. Η α' ομάδα του "Ζήνωνα" πήρε την 9η θέση σε 46 ομάδες του β' ομίλου και η β' ομάδα του "Ζήνωνα" πήρε τη 2η θέση σε 32 ομάδες του γ' ομίλου.

Ολοκληρώθηκε το Τουρνουά της Νίκαιας Αττικής (26/8ου-2/9ου/2011). Φωτογραφίες στο facebook.

Στη διπλανή φωτογραφία, ο Γρηγόρης Δρακουλάκος, δεξιά, με τα έπαθλα της πρώτης θέσης κάτω των 12 ετών, μέσα από το συναγωνισμό του γκρουπ Β' της Νίκαιας.

Ο Δημήτρης Καραουλάνης υπηρέτησε τη θητεία του στο Ναυτικό. Ολοκλήρωσε τη θητεία του και ο Αποστόλης Γρίβας, προχωρώντας σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.

 

e-mail ZHNWN