ΔΙΑΡΚΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2015 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2014 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2013 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2012 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2011

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2010

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2009 

Eιδήσεις για το σκάκι του "Ζήνωνα" το έτος 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙA ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ όλη τη σχολική χρονιά και είναι προσφορά του δήμου Γλυφάδας. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ. Μιά φορά το χρόνο γίνονται οι Μαθητικοί Αγώνες Γλυφάδας. Το 2013 έγιναν για 25η συνεχή χρονιά.

Ο Κώστας Κόρδης με τους μαθητές και τις μαθήτριές του στο σκάκι, ώσπου βράδιασε.

Ολοκληρώθηκε το Κύπελο Αττικής σκάκι με συμμετοχή του "Ζήνωνα", που έχασε στον προημιτελικό από τον Πανιώνιο 3.5 - 0.5. Η Ένωση Σωματείων σκάκι Αττικής διοργάνωσε και διασυλλογικούς αγώνες βετεράνων και γυναικών.

Έγινε στις 18 και 19 Μαϊου το "2ο μαθητικό φεστιβάλ σκάκι στα Νότια Προάστια" με διοργάνωση Συλλόγων γονέων από 12 δημοτικά σχολεία. Στη διπλανή φωτογραφία ο μικρός Βαγγέλης Καλαφάτης, με τον πατέρα του, περιμένοντας τις απονομές. Στις φωτογραφίες της κάτω σειράς είναι στιγμιότυπα από το χώρο των προκριματικών αγώνων (18 Μαϊου στο 4ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού) και από τη βράβευση των παιδιών του σχολείου (μετά την τελική φάση της 19ης Μαϊου στο θέατρο του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού) από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και το δάσκαλό τους στο σκάκι κ. Θοδωρή Μακρή. Στις φωτογραφίες της πιο κάτω σειράς: οι κορυφαίοι Έλληνες σκακιστές Χαλκιάς και Τζερμιαδιανός βραβεύουν τους νικητές της Ε' τάξης και τα πρώτα κορίτσια στις τελικές βαθμολογίες όλων των τάξεων.

Ολοκληρώθηκαν τα φετινά ατομικά πρωταθλήματα σκάκι Αττικής κάτω των 12, 10 και 8 χρόνων στη Νίκαια Αττικής, όπου έγιναν και δύο παράλληλα ανοικτά τουρνουά σκάκι για όλες τις ηλικίες. Στις φωτογραφίες τα παιδιά του Ζήνωνα: Κώστας. Μπασινάς -Γιάννης . Τζανέτος, Κατερίνα. Καρτσιδήμα (στο μέσο, με δεύτερο βραβείο στην κατηγορία της), Αγγελική εναντίον Κατερίνας Καρτσιδήμα, τα δύο κορίτσια μετά τον αγώνα, Μυρτώ Μπούζα, Φωτεινή Παπαγεωργίου, Δημήτρης Νερούτσος και ... πάλι ο Κώστας και ο Γιάννης της πρώτης φωτογραφίας και, στην τελευταία φωτογραφία, ο Νίκος Γεροντής με γονείς και φίλους του συλλόγου, που παρακολουθούσαν.

Χαρούμενες φωτογραφίες από τους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες σκάκι Συμμετείχαν 9 παιδιά του "Ζήνωνα" νηπιαγωγείου και δημοτικού: Η Αγγελική Καρτσιδήμα (2ο κορίτσι στα νηπιαγωγεία, βραβεύεται στην πρώτη φωτογραφία από το γραμματέα της ΕΣΟ κ. Γκορίτσα), ο Κώστας Μπατσινάς (3ος στην α' δημοτικού, δεξιά στη δεύτερη φωτογραφία), η Κατερίνα Καρτσιδήμα και η Μυρσίνη Μπούτου (β' δημοτικού), η Άρτεμη Φυτά (γ' δημοτικού), ο Βασίλης Κωλέττης (Ε΄δημοτικού), ο Νίκος Χατζής (Στ΄δημοτικού), ο Κοσμάς Φυτάς και ο Ηλίας Μπούτος (συμμετείχαν στο Ανοικτό Πρωτάθλημα Δ- Στ' Δημοτικού , όπου ο Κοσμάς κατατάχτηκε 4ος). Μαζί στις φωτογραφίες είναι και τα άλλα παιδιά της Γλυφάδας: ο Σωκράτης Παπαργύρης (Δ' Δημοτικού, αριστερά στην τρίτη φωτογραφία) και ο Ανδρέας Ζαχαράτος (Ε' δημοτικού, δεξιά στην τέταρτη φωτογραφία). Τα πλήρη αποτελέσματα βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων.

Οι Μαθητικοί αγώνες σκάκι της Ένωσης Σκακιστικών σωματείων Αττικής για την περιοχή Νότιας Αθήνας (δήμοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Αλίμου και Αγ. Δημητρίου) έγιναν το Σαββάτο 16 Φεβρουαρίου (το Ατομικό Πρωτάθλημα)και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (το ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα) στα "Φροντιστήρια Αλιμπινίση", λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 98, Νέα Σμύρνη (στάση τραμ "Αγία Παρασκευή"). Τα αποτελέσματα στη σελίδα της Ένωσης Σωματείων Αττικής (ΕΣΣΝΑ). Μεταξύ άλλων παιδιών του "Ζήνωνα" αγωνίστηκαν η Αγγελική Καρτσιδήμα (πρώτη στα νήπια), ο Κώστας Μπασινάς, ο Νίκος Παρνασάς και ο Βαγγέλης Καλαφάτης (1ος, 3ος και 4ος στην α' δημοτικού), η Μυρσίνη Μπούτου, η Κατερίνα Καρτσιδήμα και ο Γιάννης Τζανέτος (2η,3η και 5ος στη β' δημοτικού), η Άρτεμη Φυτά (1ο κορίτσι στη γ' δημοτικού), ο Βασίλης Κωλέττης (4ος στην ε' Δημοτικού), ο Νίκος Γεροντής, ο Νίκος Χατζής, και η Αναστασία Αποστολοπούλου (2ος, 4ος και 1ο κορίτσι στη Στ' Δημοτικού), Στο ομαδικό πρωτάθλημα πρώτευσε η μία από τις ομάδες του 8ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας με εκπαιδευτή τον κ. Νίκο Μενδρινό. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις βραβεύσεις.

Το πρωί της Κυριακής, 3 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 10.30 έγιναν δύο επιδείξεις σιμουλτανέ σκάκι για μαθητές του 1ου λυκείου Γλυφάδας. Σε σιμουλτανέ μπλάιντ (χωρίς να βλέπει) ο Διεθνής μετρ σκακιού Τάκης Πανταβός αντιμετώπισε 4 αντιπάλους. Σε άλλο σιμουλτανέ (όχι μπλάιντ) ο Γκρανμέτρ Στέλιος Χαλκιάς αντιμετώπισε 21 αντιπάλους,

e-mail ZHNWN

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ "ΖΗΝΩΝΑ" EKOΨE ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013.