2011

Στο 61ο Πανελλήνιο Ατομικό πρωτάθλημα σκάκι πρωταθλητής ο Αντώνης Παυλίδης. Στο 34ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι γυναικών πρωταθλήτρια η Μαρίνα Μακροπούλου.

O Boris Gelfand από το Ισραήλ προκρίθηκε να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο το 2012 από τον Anand.

4.5 - 3.5 κέρδισε φέτος η Οξφόρδη το "πανεπιστημιακό ματς σκάκι Οξφόρδης- Κέμπριτζ" το Λονδίνο. Η παρτίδα του σκακιστή του "Ζήνωνα" Θανάση Τσάνα πήρε το βραβείο της καλύτερης παρτίδας του ματς.

To Kύπελλο παίδων Αττικής -14 ολοκληρώθηκε . H α' ομάδα του "Ζήνωνα" κατέλαβε την 4η θέση σε 71 ομάδες. To Κύπελλο παμπαίδων Αττικής -10. ολοκληρώθηκε επίσης.. Τα νεανικά ατομικά πρωταθλήματα σκάκι 2011 ολοκληρώθηκαν στην Ερέτρια Εύβοιας την 1/7ου/2011.

Το πρωτάθλημα Α' εθνικής σκάκι 2011 διεξήχθη στην Eρέτρια Εύβοιας 3/7ου - 8/7ου, με συμμετοχή του "Ζήνωνα" Γλυφάδας. Ο "Ζήνωνας" κατέλαβε την 26η θέση σε 34 ομάδες. Οι 20 πρώτες ομάδες παρέμειναν στην Α' εθνική κατηγορία. Oι καλύτεροι του "Ζήνωνα" σε απόδοση σε αυτούς τους αγώνες ήσαν : Γρηγόρης Δρακουλάκος 6.5 /7, Νατάσα Φαρμάκη 5/7, Κώστας Κόρδης 4.5 /6

Ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά σκάκι Ικαρίας 2011, όπου έγινε και Διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων.

Ολοκληρώθηκαν, επίσης, τα διεθνή τουρνουά σκάκι στο Ρέθυμνο Κρήτης , στη νήσο Λέρο , στην Παλαιοχώρα Χανίων , το διεθνές τουρνουά Καβάλας (το γκρουπ Α' ήταν ανοικτό ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας, με πρωταθλητή το Δημήτρη Μαστροβασίλη), το διεθνές τουρνουά Ηρακλείου - Γαζίου και το Τουρνουά στο Βραχάτι Κορινθίας . Ολοκληρώθηκαν τουρνουά στην Πάτρα , την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης , στη Τουρνουά της Νίκαιας Αττικής , στο Καρπενήσι , στην Άμφισσα , το ράπιντ Πελοπονήσου στο Άστρος και το Παπαναστάσιο Τουρνουά του ΣΟ Περιστερίου.

ΤοΦωτογραφίες από Solving-show λύσης σκακιστικών προβλημάτων για παιδιά και τις βραβεύσεις, που έγινε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 με συνδιοργανωτές τον "Πανελλήνιο ΓΣ" και τον "Ζήνωνα Γλυφάδας".

Για την επιτυχία της εκδήλωσης βοήθησαν η Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη λύση σκακιστικών προβλημάτων Μαριάνα Παγκαλή και ο Αναστάσης Παπαργυρίου από τον "Πανελλήνιο", ο Μάριος Αναστασίου, ο Μανώλης Μανωλάς και ο Παναγής Σκλαβούνος από το "Ζήνωνα". Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλους συλλόγους σε συνεργασία με το "Ζήνωνα".

 

ΝΕΑ ΤΟΥ "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ " 2010.