ΔΙΑΡΚΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΖΗΝΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2018 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2017 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2016 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2015 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2014 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2013 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2012 ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2011

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2010

ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΖΗΝΩΝA 2009  

 

 

 

Φωτογραφίες από το 2o ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

 

 

Διεξήχθηκε το 2ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Σκάκι, του Αθλητικού Οργανισμού «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ»

1ος αναδείχθηκε ο Νικόλαος Παρνασσάς του Ζήνωνα και της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας (5 Νίκες), 2ος ο Παναγιώτης Παρνασσάς του Ζήνωνα και της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας (4 Νίκες). 

 

 

 

 

6o KΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 

Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού!

Την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 6 Ιανουαρίου 2019 (ώρα 11.30-14.00) θα πραγματοποιηθεί το 6ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 14 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες (3 ορθόδοξα δύο κινήσεων, 3 σπουδές και από 2 ορθόδοξα τριών και περισσοτέρων κινήσεων, βοηθητικά και αντίστροφα) και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους -στον τομέα αυτόν- σκακιστές, ενώ τα υπόλοιπα είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών. Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ. Για το σκοπό αυτό υπάρχει υλικό εδώ (περιγραφή των έξι κατηγοριών προβλημάτων και του τρόπου γραφής των λύσεων, ειδική αναφορά στα βοηθητικά, τα αντίστροφα και τις σπουδές, όλα τα θέματα και οι λύσεις των 5 πρώτων Κυπέλλων κλπ). Ενημέρωση σχετικά με τους αγώνες θα υπάρχει στο www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr  

 

 

 

Πρώτο κορίτσι η Φωτεινή Κιοσέογλου του Ζήνωνα στη Δ΄ δημοτικού στον Β΄ μαθητικό τομέα. 

Πρώτη θέση στα Λύκεια, στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής, η ομάδα της Ευαγγελικής σχολής Νέας Σμύρνης με την σκακίστρια του Ζήνωνα Μυρτώ Μπούζα. Και άλλα παιδιά-σκακιστές του Ζήνωνα "πήραν σειρά", ως μαθητές του Γυμνασίου της Ευαγγελικής σχολής. 

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ  

Οι αγώνες έγιναν με συμμετοχή 170 παιδιών σε δύο γκρουπς. Στο πρώτο γκρουπ έλαβαν μέρος μαθητές με αθλητικό δελτίο και βαθμό αξιολόγησης. Στο δεύτερο γκρουπ έλαβαν μέρος σχετικά αρχάριοι μαθητές, χωρίς αθλητικό δελτίο και μαθητές χωρίς βαθμό αξιολόγησης. Από τον Ζήνωνα διακρίθηκαν ο ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ τρίτος στο Α΄ γκρουπ, και στο Β' γκρουπ η ΜΑΝΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ πρώτη στην Δ΄τάξη και ο ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ τρίτος στην ΣΤ΄τάξη.

 

 

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04/11 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ -12 ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ -16 ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 

 

 

 

 

15ος ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έγινε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στην αίθουσα του Σκακιστικού Συλλόγου Αλίμου "Θουκιδίδης" στο "Ευπαλίνειο" Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Αλίμου. Πρώτος ο Μενδρινός Νίκος, δεύτερος ο Κωστούρος Αλέξανδρος και τρίτος o Σκλαβούνος Παναγής.

 

 

 

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/9 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα διεξάγονται στις έδρες των σωματείων. Ημέρες των αγώνων ορίζονται: 1ος γύρος: Κυριακή 30/09/2018 ώρα 10:30 2ος γύρος: >> 07/10/2018 >> 3ος γύρος: >> 14/10/2018 >> 4ος γύρος: >> 21/10/2018 >> 5ος γύρος: >> 04/11/2018 >> 6ος γύρος: >> 11/11/2018 >> 7ος γύρος: >> 18/11/2018 >> 

Προκηρύξεις: ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΚΟΣ  

 

 

 

3o ΚΥΠΕΛΛΟ «ΖΑΠΠΑΣ» ΣΤΗ ΛΥΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 (ώρα 11.00-13.30) θα πραγματοποιηθεί το 3ο Κύπελλο «Ζάππας» στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων, το οποίο είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη σκακιστικών προβλημάτων Βύρωνα Ζάππα (από τους λίγους με τον τίτλο του γκρανμαίτρ στη σύνθεση). Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Κυπέλλου Λύσης, που διεξάγεται στην αρχή της χρονιάς, στόχος του Κυπέλλου «Ζάππας» είναι να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στους Έλληνες λύτες να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καθιερωθεί και αυτό στο ελληνικό καλεντάρι του καλλιτεχνικού σκακιού.Όπως και το Κύπελλο Λύσης, Το Κύπελλο «Ζάππας» είναι ένας διαγωνισμός που: α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 12 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες (δηλ. δύο σε κάθε κατηγορία: ορθόδοξα δύο κινήσεων, ορθόδοξα τριών κινήσεων, ορθόδοξα περισσοτέρων κινήσεων, βοηθητικά, αντίστροφα και σπουδές) και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών. Τα μισά προβλήματα (το ένα κάθε κατηγορίας) έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους -στον τομέα αυτόν- σκακιστές, ενώ τα άλλα μισά είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών. Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ. Για το σκοπό αυτό υπάρχει υλικό στην ιστοσελίδα: http://www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr 

 

 

 

Παγκόσμιο Συνέδριο Σκακιστικής Σύνθεσης 2018 στην Οχρίδα. 

01 - 08 Σεπτέμβρη έγινε στην Οχρίδα της FYROM το 61ο Παγκόσμιο Συνέδριο Σκακιστικής Σύνθεσης (WCCC, World Congress of Chess Composition), μαζί με το 42ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων (WCSC, World Chess Solving Championship). Η εθνική μας ομάδα με μέλος της τον Νίκο Μενδρινό κατέκτησε την 10η θέση, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα λύσης σκακιστικών προβλημάτων. Στο Συνέδριο, ο Χάρης Φουγιαξής επανεκλέχτηκε πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης όσων ασχολούνται με τα σκακιστικά προβλήματα. Συγχαρητήρια στο Χάρη, που είναι και μέλος - παίκτης του συλλόγου μας "ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας". 

 

 

 

Τελικά αποτελέσματα γενικής κατάταξης για το 3ο Ατομικό Νεανικό Τουρνουά του ΦΟ Ελληνικού. 1, Γιαννόπαπας Λεόντιος (Αθλητικός Όμιλος Πεύκης) 2, Ζαχαράκης Αντώνης (ΦΟ Ελληνικού) 3, Σαλβαρίδου Σοφία (ΦΟ Ελληνικού) 1ο Κορίτσι Σαλβαρίδου Σοφία (ΦΟ Ελληνικού).   

 

 

 

 

 

Στην πρώτη θέση κάτω από 1900 έλο, η Στρατή Μπέττη Άννα στο 17ο BLITZ CHESS SQUARE.

 

 

 

Στην πρώτη και τρίτη θέση ο Λουτραγώτης Δημήτρης και ο Λουτραγώτης Πάρης στο Μ.ΠΡΩ.Σ RAPID "ΒΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ" 

 

 

 

 

Ο εσωτερικός αγώνας ποδοσφαίρου του Ζήνωνα έγινε με επιτυχία και σκορ 8-8 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα σκάκι Α' εθνικής. Το τέλος του πρωταθλήματος σκάκι Α' κατηγορίας 2018 βρήκε την ομάδα του Ζήνωνα στην 7η θέση. Η Στρατή Μπέττη Άννα βραβεύτηκε για την καλύτερη επίδοση στην έβδομη σκακιέρα με 6.5 βαθμούς στους 7 αγώνες. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Και εις ανώτερα του χρόνου.  

 

 

 

 

Στην τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκακιού στα κορίτσια μέχρι 14 χρονών πήρε η Στρατή Μπέττη Άννα. 

 

 

 

 

4ο ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΟ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Στην πρώτη θέση ο Αποστολάτος Θαλής, δεύτερος ο Ταμπάκης Βασίλης και τρίτος ο Δαμηλάκος Ηλίας. Πρώτο κορίτσι η Σαλβαρίδου Σοφία.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  

 

 

 

 

 

Στην τρίτη θέση στο 21st Iraklio's International Chess Tournament "Athens Challenge 2018" GROUP B τερμάτισε ο Μάριος Λουτραγώτης. 

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ 1ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ ΟΠΑΧ -ΜΠΛΙΤΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Η ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΕΤΤΥ-ΑΝΝΑ 

 

 

 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΙΔΩΝ (-14) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΑ

 

 

 

Όλα τα μέλη της οικογένειας Λουτραγώτη βραβεύτηκαν, σε διάφορες κατηγορίες, στο 2ο RAPID ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Α.Π.Ο. "ΚΟΤΙΝΟΥ" , πρώτος ο Λουτραγώτης Δημήτρης.

 

 

 

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 2018 ΔΗΜΟΤΙΚΑ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΛΥΚΕΙΑ

Έγινε την Κυριακή 20 Μαΐου το απόγευμα το πρωτάθλημα σκάκι 2018 του Δήμου Αλίμου, με ελεύθερη συμμετοχή μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της πόλης, καθώς και κατοίκων Αλίμου αντίστοιχων ηλικιών. Χώρος ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο, Αλαμάνας & Μανδηλαρά (κοντά στα εκπ/ρια Μαλλιάρα).

Διοργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Αλίμου «ο Θουκυδίδης» (για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνά του 6959878804 & 6932312651 ή το email του soa.thoukididis@gmail.com) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημ. Σχολείου. Συνδιοργανωτής και χορηγός ο Δήμος Αλίμου (ΘΟΠΑΑ).  

 

 

 

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ε.Σ.Σ.Ν.Α. ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 

ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ -8 ΑΤΤΙΚΗΣ 2018  

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (-10) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Α ΟΜΙΛΟΣ  

ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (-10) ΑΤΤΙΚΗΣ 2018 Β ΟΜΙΛΟΣ 

 

 

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2018  

Έγιναν τα Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής 2018 (8,10,12, 14 &16 ετών) στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στο διάστημα από 10 έως 15 Απριλίου. Πρωταθλήτρια Αττικής κάτω από 8 χρονών η ΚΑΡΜΕΝ ΖΕΡΔΙΛΑ, στην τέταρτη και έκτη θέση η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ στην κατηγορία κάτω από 10 χρονών.

 

 

 

 

17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων – και το πρώτο με διεθνή συμμετοχή 

Ο διαγωνισμός έγινε το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 το απόγευμα (5.00-9.30 μμ) στο ξενοδοχείο GALAXY στον Άλιμο, Λεωφόρος Ποσειδώνος 39 & Καλαμακίου. Πρωταθλητής Ελλάδος 2018 στη λύση σκακιστικών προβλημάτων είναι ο Νίκος Μενδρινός του Ζήνωνα Γλυφάδας.

 

 

 

Τα Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα 2018 ολοκληρώθηκαν 

Από τον «Ζήνωνα» καλύτερες θέσεις πήραν η Παναγιώτα Αποστολοπούλου (2ο κορίτσι στο «Όπεν» των 3ων τελευταίων τάξεων του Δημοτικού) και η Βιολέττα Μπεναρντούτ (4ο κορίτσι στη Δ δημοτικού). Διακρίθηκαν επίσης ο Ισίδωρος Παπαουλάκης, ο Βαγγέλης Καλαφάτης, ο Νίκος Φραγκάκης και ο πολύ μικρός Ορφέας Δημητρόπουλος. 

Τα τελικά αποτελέσματα ανά τάξη εδώ

 

 

 

Στο ομόσπονδο κρατίδιο «Μπάντεν - Βίτερμπεργκ» της Γερμανίας διανύουν Μεγάλη Βδομάδα και διεξάγονται μεγάλες σκακιστικές εκδηλώσεις. Στο Μπάντεν – Μπάντεν, όπου το 1870 έγινε το πρώτο διεθνές τουρνουά της Γερμανίας (με πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής τον ελληνικής καταγωγής πρίγκηπα Στούρτζα), ξεκίνησε ισχυρό κλειστό τουρνουά ( www.grenkechessclassic.de/en/ ), όπου, μεταξύ των άλλων, συμμετέχουν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σκακιού Κάρλσεν και ο νέος διεκδικητής του τίτλου Καρουάνα. Στην Καρλσρούη διεξάγονται 3 Μεγάλα Διεθνή Όπεν Τουρνουά (www.grenkechessopen.de/en/), με ρεκόρ άνω των 1500 συνολικά συμμετοχών από όλο τον κόσμο. Στο πρώτο συμμετέχει ο Έλληνας γκρανμέτρ Σπύρος Σκέμπρης. Μεταξύ των Ελλήνων, είναι και οι παίκτες του Ζήνωνα Βασίλης Γκίκας και Κωσταντίνος Μπασινάς. Στη φωτογραφία, ο Κωσταντίνος Μπασινάς με τον διεκδικητή του Παγκόσμιου τίτλου Καρουάνα.

 

 

 

Τρίτος στην κατηγορία -12 χρονών ο ΠΑΠΑΟΥΛΑΚΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ στο 10ο Νεανικό rapid 25/3 στην ΠΣ Περιστερίου.  

 

 

 

1ο ROYAL JUNIOR CHESS RAPID  

Έγινε το Royal μόνο για παιδιά, με 63 συμμετοχές στο "Ευπαλίνειο" ΕΠΑΛ Αλίμου Πάτμου 1 & Δωδεκανήσου, 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό "Ηλιούπολη". Μια σκακιστική γιορτή για τα παιδιά με ταχυδακτυλουργό στην υποδοχή και πριν την έναρξη των αγώνων, face painting και μπαλονοκατασκευές στην αναμονή των γύρων, δώρα στους νικητές. Μια πρόβα τζενεράλε για όσους έχουν προκριθεί στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Ελλάδος. Στην πρώτη θέση ο ΑΜΙΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, δεύτερος ο ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και τρίτος ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του τουρνουά. 

Φωτογραφίες από τους νικητές 

 

 

 

 

 

Έγινε η Τελική Φάση των Ατομικών και Ομαδικών Μαθητικών Πρωταθλημάτων Αττικής 2018 στο THE MALL ATHENS ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ, με τη συμμετοχή πολλών παιδιών του Ζήνωνα. Πρωταθλήτρια Αττικής στην Τετάρτη Δημοτικού η ΜΠΕΝΑΡΝΤΟΥΤ ΒΙΟΛΕΤΤΑ-ΡΕΒΕΚΚΑ. Δεύτερο κορίτσι στην Αττική στην δευτέρα τάξη η ΖΕΡΔΙΛΑ ΕΡΡΕΡΑ ΚΑΡΜΕΝ. Τρίτος στην Β Γυμνασίου ο ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ. Τέταρτη θέση στα κορίτσια στην Tρίτη τάξη η ΜΑΝΑΡΑΚΗ ΝΕΦΕΛΗ. Πέμπτος στην Έκτη Δημοτικού ο ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

Δεύτερη θέση στο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Αττικής η ομάδα Γυμνασίου του Ξενόπουλου, όπου συμμετέχουν και παίκτες του Ζήνωνα. 

 

 

 

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Παναγή Σκλαβούνου " Οι άγνωστες εποχές του ελληνικού σκακιού" από τις εκδόσεις Οσελότος.  

 

 

 

Ένα καινούργιο σκακιστικό βιβλίο ασκήσεων ματ σε 1 κίνηση, που απευθύνεται σε παιδιά και σε αρχάριους ενήλικες και ο τίτλος του είναι: Solving show, 500+ ματ σε 1 κίνηση που θα σε μπερδέψουν.  

 

 

 

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ζήνωνας στο OMAΔΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2018 «ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ» Α ΟΜΙΛΟΣ.  

 

 

 

Φεστιβάλ Nancy 

Στην πρώτη θέση στην κατηγορία του τερμάτησε ο Κωνσταντίνος Μπασινάς στο τουρνουά Festival Nancy 2018 Rapide.

 

 

 

Έγιναν τα ΑΤΟΜΙΚΑ και ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Π.Ε. ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2018, στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκό Πρότυπo Ροδοπόλεως 26, Ελληνικό.  

 

 

 

30οι ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Για μαθητές Δημοτικών Σχολείων- Νηπιαγωγείων έγιναν την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στο 8ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας με συμμετοχή 80 παιδιών. Το 14ο δημοτικό σχολείο βγήκε πρώτο σε επιτυχίες των μαθητών του στους αγώνες, δεύτερο το 13ο δημοτικό και τρίτο το 11ο δημοτικό Γλυφάδας. Ακολουθούν φωτογραφίες από τις απονομές. 

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ 

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της ΣΤ και Ε δημοτικού. 

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Δ και Γ δημοτικού.  

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Β και Α δημοτικού.  

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα στα Νήπια

 

 

 

3οι ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Για μαθητές Γυμνασίων, Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων έγιναν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο 4ο δημοτικό σχολείο Βούλας. 

Στο Γυμνάσιο πρώτος ήταν ο Κατσαδώρος Κωνσταντίνος και στην ΣΤ δημοτικού πρώτη ήταν η Βιταλιώτη Μαριλένα.

Στην Ε δημοτικού πρώτος ήταν ο Σάββας Σοφοκλής και στην Δ δημοτικού ο Άψης Αλέξανδρος. 

Στην Β δημοτικού πρώτος ήταν ο Μπεναρδής Γιώργος και δεύτερος ο Καραπαναγιώτης Σπύρος. 

 

 

 

14ος Διεθνής Παράλληλος Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 

 

Την πρώτη θέση στα Νεανικά Ατομικά Πρωταθλήματα Λουξεμβούργου στην κατηγορία κάτω τον 12 χρόνων κατέκτησε ο παίκτης του Ζήνωνα Μπασινάς Κωνσταντίνος. 

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργάνωσε ο ΣΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ και ο Αθλητικός Οργανισμός «Αγιος Νέστωρ» της Μητρόπολης Γλυφάδας – Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Οι αγώνες έγιναν στο Πνευματικό Κέντρο της Παναγίτσας στη Βούλα την Τετάρτη 3/1. Οι συμμετέχοντες χωρίστικαν σε 2 κατηγορίες, Δημοτικά και Γυμνάσια-Λύκεια. Στα Δημοτικά 1ος βγήκε ο Φραγκάκης Νικόλας, 2ος ο Κουράφαλος Παναγιώτης και στην 3η θέση είχαμε σε ισοβαθμία τους Παρνασσά Νίκο και Καραφασούλη Νεκταρία. Στα Γυμνάσια-Λύκεια 1ος βγήκε ο Παρνασσάς Παναγιώτης, 2ος ο Αλεβιζόπουλος Νικόδημος και 3ος ο Στεργιόπουλος Γιάννης. 

 

 

 

5ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ 

Ελάτε να γνωρίσετε τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού!

Την πρώτη Κυριακή του νέου έτους, 7 Ιανουαρίου 2018 (ώρα 11.00-13.30) θα πραγματοποιηθεί το 5ο Κύπελλο Ελλάδας στη Λύση Σκακιστικών Προβλημάτων. Το Κύπελλο Λύσης έχει πια καθιερωθεί ως θεσμός, παίρνοντας σταθερή θέση στο ελληνικό καλεντάρι. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που α) απευθύνεται τόσο σε έμπειρους λύτες όσο και σε σκακιστές που ελάχιστα ή και καθόλου έχουν ασχοληθεί με τα σκακιστικά προβλήματα β) θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές ελληνικές πόλεις, με κοινά θέματα και ενιαία βαθμολόγηση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους σκακιστές να γνωρίσουν τον κόσμο του Καλλιτεχνικού Σκακιού. Στο διαγωνισμό θα δοθούν προς λύση 14 προβλήματα από όλες τις «επίσημες» κατηγορίες (3 ορθόδοξα δύο κινήσεων, 3 σπουδές και από 2 ορθόδοξα τριών και περισσοτέρων κινήσεων, βοηθητικά και αντίστροφα) και οι διαγωνιζόμενοι θα προσπαθήσουν να λύσουν όσο περισσότερα μπορέσουν μέσα στο χρόνο των 2,5 ωρών. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να είναι επιλύσιμα ακόμη και από άπειρους -στον τομέα αυτόν- σκακιστές, ενώ τα υπόλοιπα είναι επιπέδου διεθνών διαγωνισμών. Φυσικά πολύ χρήσιμο έως απαραίτητο θα ήταν οι αρχάριοι στη λύση να κατατοπιστούν εκ των προτέρων για το είδος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν, τον τρόπο γραφής των απαντήσεων, τις συνθήκες κλπ. Για το σκοπό αυτό υπάρχει υλικό στην ιστοσελίδα: http://www.kallitexniko-skaki.blogspot.gr