ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Β Εθνικής , Γ Εθνικής, Α Τοπικής και Β Τοπικής κατηγοριών ΑΤΤΙΚΗΣ 2008. Δείτε τις Τελικές Βαθμολογίες Β Εθνικής , Γ Εθνικής, Α Τοπικής και Β Τοπικής .

ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στη Β΄Εθνική , η ομάδα του Ζήνωνα κέρδισε το πρώτο μπαράζ με τον Πανιώνιο ΓΣΣ (6.5 -5.5) και ο Φυσιολάτρης Νίκαιας τον ΣΟ Αιγάλεω (9.5-2.5) και εξασφάλισαν την άνοδό τους στην Α' Εθνική κατηγορία σκάκι. H ομάδα του Αιγάλεω νίκησε 6.5-5.5 τον Πανιώνιο ΓΣΣ στο δεύτερο μπαράζ και εξασφάλισε επίσης την άνοδό της. Στον τελικό, ο Φυσιολάτρης Νικαίας νίκησε το Ζήνωνα 10-2 και κατέλαβε την πρώτη θέση στην Β' κατηγορία Αττικής. Δείτε, μετά τα μπαράζ, τις ομάδες σκάκι της Αττικής και τις κατηγορίες τους το 2009.

Ο Ρόμπερτ Τζέιμς Φίσερ απεβίωσε στα μέσα Ιανουαρίου 2008 στην Ισλανδία μετά από πολλές μέρες σε νοσοκομείο λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Ο Αμερικανός Φίσερ, χάρη στη σκακιστική ιδιοφυία του και την περίεργη ιδιοσυγκρασία του ήταν η αιτία πολύς κόσμος να ενδιαφερθεί για το άθλημα του σκακιού. Έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1972, όταν νίκησε τον Ρώσσο Μπόρις Σπάσκι, αλλά δεν συνέχισε να υπερασπιστεί τον τίτλο του το 1975.

ANANT - ΚΡΑΜΝΙΚ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΗ ΒΟΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΙΤΛΟ. Ο ΑΝΑΝΤ ΝΙΚΗΣΕ ΜΕ 6.5 - 4.5, ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ "ΑΝΕΠΙΣΗΜΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ELO". Πρώτος ο Τοπάλοβ, όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας .

Τα "Περιφερειακά Τμήματα της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής" ολοκληρώθηκαν για το 2008. Δίδαξαν : στο Μοσχάτο ο Ανδρέας Κοφίδης, στο Μαρούσι ο Στάθης Γαζής και ο Νίκος Σκαλκώτας στον ΣΟ Αμπελοκήπων . Τα Περιφερειακά Τμήματα δεν συνεχίσθηκαν από την ΕΣΣΝΑ για το τρέχον έτος 2009.

 

Το "Κύπελλο Σπύρος Μπίκος" της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Διαβάστε εδώ για τον Σπύρο Μπίκο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΚΡΟΥΠ . Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΖΗΝΩΝΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΛΙΤΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (20/12/08)

Νεανικά Αττικής για νέους-νεάνιδες κάτω των 18 και 20 ετών έτους 2009 , έγιναν στον ΣΟ Αιγάλεω τον Δεκέμβριο του 2008.

To Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ράπιντ της ΕΣΣΝΑ 2008 έγινε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, Δημοσθένους 117 Καλλιθέα. Συμμετείχαν 23 τετραμελείς ομάδες, με τα μέλη τους κατά σειρά ΕΛΟ και πρώτευσαν η ΑΕΚ, ο Πανιώνιος και ο ΣΟ Αμπελοκήπων.

Το "φάιναλ- 8" των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων σκάκι Αττικής για παιδιά κάτω των 12 και κάτω των 16 ετών έγινε στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ελληνικού το Παρασκευοσαββατοκύριακο 31/10ου - 1 και 2 /11ου.

Έγινε η 38η Σκακιστική Ολυμπιάδα στη Δρέσδη. Η Ελλάδα 24η στους άνδρες και στις γυναίκες.

To Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα σκάκι 2008 διεξήχθη στη Ρόδο 30/11ου - 10/12ου. Εδώ μεταδίδονταν οι παρτίδες.

Ολυμπιάδα σκάκι τυφλών και μερικώς βλεπόντων έγινε στην Ελλάδα.

Το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων έγινε στη Χαλκίδα με πρωταθλητή τον ΣΟ Καβάλας.

Ολοκληρώθηκε το Τουρνουά σκάκι "Ακρόπολις" 2008. Πρώτευσαν οι GM Σμίριν και Παρλίγκρας. Αναλυτικοί πίνακες του τουρνουά 'Ακρόπολις" και στην ιστοσελίδα "Chess-Results".

Ολοκληρώθηκαν τα τουρνουά στην Ικαρία , τη Χαλκιδική, την Παλαιοχώρα Χανίων , τη Μυτιλήνη , το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρίου Αχαϊας, το τουρνουά της Καβάλας , τα τουρνουά στον Πύργο, στο Διακοφτό Αιγιαλείας , το Πρωτάθλημα Ηρακλείου & Γαζίου , το Διεθνές τουρνουά της Νίκαιας , Διεθνές Όπεν στην Καλαμαριά και τα τουρνουά στην Άμφισσα και το τουρνουά "Γέφυρας συνεργασίας" στο Ρίο Αχαϊας. .

Στην πόλη Μερσίνα της Τουρκίας αγωνίσθηκε ελληνική ομάδα νέων ( Μαλικέντζος, Καφετζόπουλος, Ρηγόπουλος, Μπαλόκας,), για πρώτη φορά σε Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων (16-25 Αυγούστου), με συνοδούς τους κ. Τσουνή και Δημόπουλο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδαςκαι έλαβε την 11η θέση.

O ΣΟ Καβαλας πρώτευσε στο Πρωτάθλημα Α' Εθνικής σκάκι 2008. Δείτε τη βαθμολογία..

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ολοκληρώθηκε το 12ο ΟΠΕΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ατομικό Πρωτάθλημα Αττικής). Νικητής ο Ρώσσος Ραχμάνοβ. Πρωταθλητής Αττικής ο Κώστας Μουτούσης.

Ολοκληρώθηκε το 6ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΟΠΕΝ (20-26 /6) (Πρωτάθλημα Γυναικών Αττικής). Πρώτευσε στη γενική βαθμολογία ο Γ. Μαστροκούκος. Πρώτη γυναίκα και πρωταθλήτρια Αττικής η Μαριάνα Στεφανίδη.

 

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 9 Μαρτίου 2008 οι διασυλλογικοί νεανικοί αγώνες της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής. Στο Κύπελλο για ηλικίες κάτω των 12 (70 ομάδες!)ο Ζήνων πήρε την 13η θέση. Στο Κύπελλο για ηλικίες κάτω των 16 (41 ομάδες) ο Ζήνων πήρε την 11η θέση. Το Μικτό Νεανικό ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη και ο Ζήνων πήρε την 5η θέση.

To Σάββατο 31 Μαϊου έγιναν οι φετινοί Μαθητικοί Αγώνες στο δήμο Ελληνικού.

To Σάββατο 7 Ioυνίου έγιναν οι φετινοί Μαθητικοί Αγώνες στο δήμο Αλίμου.

TO ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΪΟΥ EΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΟΙ ΕΙΚΟΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙ ΓΛΥΦΑΔΑΣ . Διαβάστε για την εκπαιδευτική αξία του σκακιού.

Δείτε τα αποτελέσματα των νεανικών πρωταθλημάτων Αττικής 2008 κάτω των 16 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ και φωτογραφίες εδώ. Στους νέους κάτω των 18 πρώτευσαν οι Σπύρου, Λιάσκος, Αγγελής. Τα Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα κάτω των 18 έγιναν στην Καλαμάτα στις αρχές του 2008. Τα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ -8 -10 -12 -14 και -16 ετών έγιναν το καλοκαίρι στη Χαλκιδική .

4 και 5 Μαρτίου έγινε στο ΤΕΙ Χαλκίδας το Φοιτητικό 2008

Τα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα εφήβων - νεανίδων ολοκληρώθηκαν στο Μαυροβούνιο.

Τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αττικής σκάκι 2009 για παιδιά κάτω των 16 ετών ολοκληρώθηκαν στον Πολυχώρο του δήμου Νίκαιας. Μετά, έγιναν και οι απονομές των διασυλλογικών αγώνων της ΕΣΣΝΑ 2008.

 

ΝΕΑ ΤΟΥ "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ " 2007.