Στα Πανελλήνια ατομικά πρωταθλήματα σκάκι 2007 πρώτευσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος και η Μαρίνα Μακροπούλου. Ο πρωταθλητής έκανε τη δεύτερή του νόρμα γκρανμέτρ. Ο Γιάννης Γεωργιάδης έκανε νόρμα διεθνούς μετρ. Συχαρητήρια στο Γιάννη Παπαδόπουλο και στο σωματείο του Όμιλος Σκακιστών Τριανδρίας (ΟΣΤΡΙΑ).

Τα νεανικά πρωταθλήματα σκάκι Αττικής 2007 όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2006 στο Κέντρο Μηχανικής Καλλιέργειας (Θηβών και Πέτρου Ράλλη) από τον "Φυσιολάτρη Νικαίας".

Πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα σκάκι για τις ηλικίες -20 και -18 ολοκληρώθηκαν στις 8 Ιανουαρίου 2007 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο δήμου Ν. Ηρακλείου.

Την Άνοιξη έγινε Τουρνουά στα Άνω Λιόσια.

Διαβάστε για τους 19ους ετήσιους Μαθητικούς Αγώνες Γλυφάδας 2007, που έγιναν το Μάιο.

Στην ιστοσελίδα της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής υπάρχουν οι τελικές βαθμολογίες της κανονικής φάσης Β' και Γ' Εθνικών κατηγοριών και Α' και Β' Τοπικών κατηγοριών ΣΚΑΚΙ Αττικής 2007. Στην κανονική φάση της Β' Εθνικής κατηγορίας Αττικής 2007 η ομάδα του "Ζήνωνα Γλυφάδας" προκρίθηκε στην τελική φάση ανόδου κατηγορίας (μπαράζ), που έγιναν στις 2 και 9 Σεπτέμβρη. Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη είχαμε τα αποτελέσματα: ΣΟ Καλλιθέας - Ζήνων Γλυφάδας 8-4 και ΣΟ Ηλιούπολης - ΣΟ Αιγάλεω 6-6. Στις 9 Σεπτέμβρη έγινε ο τελικός ΣΟ Καλλιθέας - ΣΟ Ηλιούπολης 7-5 και ο μικρός τελικός ΣΟ Αιγάλεω - Ζήνων Γλυφάδας 5,5 - 6,5. Η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε: ΣΟ Καλλιθέας , ΣΟ Ηλιούπολης, ΑΟ Ζήνων, ΣΟ Αιγάλεω. Φωτογραφίες από τον αγώνα ΑΟ Ζήνων - ΣΟ Αιγάλεω υπάρχουν στο μπλογκ του Α. Ρουμελιώτη.

Νωρίς το καλοκαίρι τέλειωσαν Σκακιστικές γιορτές στο Βόλο . και Όπεν Τουρνουά στη Λάρισα.

Νικήτής ο Κώστας Νικολαϊδης στο 11ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007. Ο Κώστας Νικολαϊδης είναι ο φετινός πρωταθλητής Αττικής.

Νικητής ο Νικολός Μαναγκάτζε στο 5o ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΟΠΕΝ (ΝΙΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2007. Συμμετείχαν 29 σκακίστριες σε σύνολο 167 παικτών και πρωταθλήτρια Αττικής αναδείχθηκε η Μαρία-Άννα Στεφανίδη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2007 ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΙΚΑΡΟΣ 2007".

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ "SUMMERCUP 2007" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΜΠΛΟΓΚ ΜΙΣΕΛ-ΒΑΓΓΕΛΗ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, που ήταν ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ελλάδας 2007.

Θερινό τουρνουά έγινε και το 2007 φέτος από τον Σ.Ο. Πύργου (16 - 19 Αυγούστου).

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2007".

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (9 γύροι) με 338 συμμετοχές.

OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (9 γύροι) ενημέρωση

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 1- 7 /9ου (7 γύροι) του ΠειραΪκού Ομίλου Σκακιστών με 87 παίκτες.

Το φθινόπωρο ολοκληρώθηκε το "Μικτό Νεανικό πρωτάθλημα σκάκι Αττικής 2007".

Ολοκληρώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου τουρνουά σκάκι για παιδιά (Δημοτικού και Γυμνασίου) που διοργανώθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης με συμμετοχή 55 παιδιών από συλλόγους κυρίως της νότιας περιοχής της Αθήνας. Απονομές έγιναν την Πέμπτη το βράδυ σύμφωνα με την Τελική Κατάταξη, αλλά και ανά κατηγορίες και ηλικίες. Στον ίδιο χώρο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 6.30, ο μετρ Χρήστος Γκορίτσας αντιμετώπισε σιμουλτανέ 33 παιδιά της περιοχής και πέτυχε 30 νίκες και 3 ισοπαλίες.

O 6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων έγινε το πρωί της Κυριακής 3 Ιουνίου 2007 στην αίθουσα του ΣΟ Αιγάλεω. Πρέντος - Παπασταυρόπουλος-Μενδρινός και φέτος οι τρεις πρώτοι. Δείτε τα προβλήματα που τέθηκαν προς λύση στο διαγωνισμό (δημοσιεύονται στη νέα ιστοσελίδα του ΣΟ Πατρών)

O 4ος διαγωνισμός λύσης σκακιστικών προβλημάτων Αττικής έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαρτίου 2007 στην αίθουσα του ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας.

Δείτε τα αποτελέσματα των Ελλήνων σκακιστριών και σκακιστών, που αγωνίσθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δρέσδης.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου διεξήχθη το ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΡΑΠΙΝΤ ΑΤΤΙΚΗΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο δήμου Ελληνικού (μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση). Δείτε το Δελτίο Τύπου και την Τελική Κατάταξη.

Δείτε τα αποτελέσματα του Ατομικού Πρωταθλήματος Ράπιντ Αττικής 2007, που έγινε εις μνήμην του Θοδωρή Παπαθεοδώρου.

Δείτε τα αποτελέσματα του Ατομικού Πρωταθλήματος μπλιτς Αττικής, που έγινε στις 15 Δεκεμβρίου στο εντευκτήριο του ΣΟ Αιγάλεω. Συμμετείχαν πέντε παίκτες του Ζήνωνα . Ο Βασίλης Παπαγεωργίου και ο Μιχάλης Παπαδάκης πέτυχαν 6 πόντους σε 9 αγώνες.

.Στις 16 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το Διασυλλογικό Κύπελλο "Σπύρου Μπίκου" 2007 . Τελευταίος 7ος γύρος (16 Δεκεμβρίου): Φυσιολάτρης Νικαίας- ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας Α' 3 - 5 και ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας Β' - ΣΟ Περιστερίου 7.5 - 0 χωρίς αγώνα. Η ομάδα του Ζήνωνα Α' ισοβάθμησε στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς σε 7 αγώνες και πήρε τη δεύτερη θέση παρά μισό πόντο στα μεταξύ των ισοβάθμων αποτελέσματα. Δείτε τις τελικές βαθμολογίες στον όμιλο της Α' ομάδας και στον όμιλο της Β' oμάδας.

Το Χριστουγεννιάτικο τουρνουά σκάκι "Γλυφάδα 2007" ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου με νικητή το Νικολό Μαναγκάτζε (6.5/7) προ των Δ. Δεληθανάση και Β. Κοτρώτσου (6/7). Πρώτη γυναίκα η Μισέλ Σαμάς και νεάνιδα η Ναυσικά Μαλικέντζου. Πρώτος έφηβος ο Α. Καφετζόπουλος και προέφηβος ο Δ. Δημόπουλος. Πρώτη ομάδα η ΣΕ Βόλου. Πρώτος Γλυφαδιώτης ο Φ. Κόεραντ, ενώ βραβεύθηκαν και οι μικροί Δ. Μαυροφοράκη, Π. Παπαδόπουλος και Ν. Γουσγούνης. Πρώτος βετεράνος ο Χ. Πούντζας.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στο χώρο των αγώνων (Βουλιαγμένης 76, Γλυφάδα) , στις 6.00 το απόγευμα, έγινε "αποχαιρετιστήριο" τουρνουά μπλιτς με 24 συμμετοχές. Πρώτευσε ο Α. Κωστούρος με 6.5 /7 και ακολούθησαν οι Ν. Αγγελής, Α. Δούνης και Α. Γκόγκολης με 6/7. Βραβεύθηκαν επίσης, οι : Κ. Ιγνατιάδης και Α. Γκιομέμο ("τυχερές θέσεις" 8 και 15, που είχαν οριστεί από πριν), καθώς και ο Δ. Τσαραπατσάνης ως πρώτος γλυφαδιώτης.